T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

TEOG Tercih işlemlerinde yerleştirmeler nasıl yapılacaktır.

2017 TEOG sınavlarının tamamlanması ile beraber öğrenciler TEOG puanı hesaplama ve yerleşeceği lise ile ilgili hesaplamalar yapmaya başladılar. Öğrencilerden  "TEOG puanlarının eşit olması durumunda yerleştirme işlemi nasıl gerçekleşecek." şeklinde gelen sorular olmaktadır. Şimdi puan eşitliğinde nelere bakılarak yerleştirilir bunu görelim.

1. TEOG puanından sonra AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) hesaplanır. AOSP puanı virgülden sonra 4 basamak yer almaktadır. Bu nedenle puanların eşit olma olasılığı çok çok azdır. Bununla beraber bu sene TEOG sınavından tam doğru yapan öğrenci sayısının fazla olduğu düşünüldüğünde bu olasılık da artmaktadır. AOSP puanlarının eşit olma olasılığı artmaktadır.

2. AOSP  eşitliği halinde 8.sınıf yıl sonu başarı puanına, eşitliği halinde 7.sınıf yıl sonu başarı puanına, yine eşitlik halinde 6.sınıf yıl sonu başarı puanına bakılacaktır.

3. Bu puanların eşitliği halinde tercih önceliğine bakılacaktır. İlk sırada veya daha üst sırada tercih edilen yerleştirilecektir.

4.Tercihlerin de eşitliği halinde öğrencilerin yaptığı "Özürsüz devamsız gün sayısına" bakılacaktır. Daha az devamsızlık yapan yerleştirilecektir.

5. Devamsızlığın da eşit olması durumunda öğrencilerin yaşlarına bakılacaktır. Yaşça küçük olan yerleştirmesi yapılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.07.2017 - Güncelleme: 03.07.2017 00:01 - Görüntülenme: 251
  Beğen | 0  kişi beğendi